19. 3. Josef

Zítra: Světlana

Fulltextové vyhledávání

8. 1. 2024 Tříkrálová sbírka 2024V sobotu 6. ledna opět prošli naší obcí tříkráloví koledníci. V Podmoklanech se podařilo vykoledovali 6 880 Kč. Vybrané finanční prostředky budou použity v Oblastní charitě Havlíčkův Brod.
13. 4. 2023 Čistá Vysočina 2023V sobotu 15. dubna od 13:00 jsme se společně zúčastnili úklidu okolí naší obce pod záštitou akce ČISTÁ VYSOČINA 2023.
8. 1. 2023 Tříkrálová sbírka 2023V sobotu 7. ledna prošli naší obcí tříkráloví koledníci. Koledovali ve prospěch lidí v blízkém okolí, kteří se dostali do těžké životní situace a v letošním roce se jim v Podmoklanech podařilo vykoledovali 8 557 Kč. Vybrané finanční prostředky budou použity v Oblastní charitě Havlíčkův Brod. 

O obci Podmoklany

Podmoklany leží na mírném svahu v hlubokém rozšiřujícím se údolí říčky Cerhovky. To se rozprostírá mezi Železnými horami na severu a Hornosázavskou pahorkatinou na jih, ve vzdálenosti 7km východně od Chotěboře. Krajina je značně výškově členitá 440-630m nad mořem se strmými stráněmi s četnými svahovými prameništi s vysokou lesnatostí

Obec leží v Chráněné krajinné oblasti Železné hory. V těsné blízkosti obce jsou dvě přírodní rezervace Zlatá louka a Mokřadlo. Obec je také bohatou zásobárnou kvalitní pitné vody.

Naše obec je přirozenou turistickou křižovatkou. Turisté zde mohou navštívit mnoho zajímavých míst. Přímo v obci je také každému k dispozici hasičská nádrž používaná též jako bazén, k němu přilehlé hřiště s asfaltovou plochou nebo např. altán s krbem.

Prohlédněte si naši obec přes
VIRTUÁLNÍ PROHLÍDKU

IMG
IMG
IMG
IMG
IMG